Ifølge vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

0 Bedste vaske-tørremaskiner 2024 baseret på tests og anmeldelser

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

Indhold [Vis][Skjul]

Vi har udviklet en algoritme, der automatisk bedømmer og rangerer de 0 vaske-tørremaskiner, der klarer sig bedst blandt tests, eksperter og 0 kundeanmeldelser

Og hvordan gør vi så det? Selve processen for udvælgelse og vurdering af produkter forklares bedst således:

  • Vi finder de bedste produkter på markedet fra de største forhandlere
  • Vi indsamler almeldelser fra kunder, tests fra eksperter, tilbud og priser
  • Vores automatiske algoritmer ranker hvert produkt en score fra 1-100

Tjekliste før du køber: Hvilke egenskaber skal du kigge på?

Hvis du har valgt at anskaffe dig en vaske-tørremaskine, bør du gøre dig nogle overvejelser, inden du bestemmer dig for hvilken model, du skal købe. En vaske-tørremaskine er et godt valg, hvis du har behov for at kunne tørre dit tøj hurtigt og ikke på anden måde har mulighed for at gøre det.

Du skal huske på, at en vaske-tørremaskine er en slags 2-i-1 løsning – og problemet med disse løsninger er engang imellem, at den ene løsning spænder ben for den anden. Men alligevel er det lykkedes at producere nogle gode vaske-tørremaskiner. I de følgende afsnit vil vi fortælle dig, hvad du skal være opmærksom på.

Energimærke

Det er altid en god idé at anskaffe sig en vaske-tørremaskine med den bedst mulige energimærkning. Dog er det svært at finde en vaske-tørremaskine med en energimærkning bedre end A.
En vaske-tørremaskine er nemlig en maskine, der kræver en del energi, og du må derfor forberede dig på, at du ikke finder de mest fornuftige energimærkninger her. Du er som regel tvunget til at vælge mellem A og B.

Restfugtighed

Da en af de vigtige funktioner ved en vaske-tørremaskine netop er, at den både kan vaske og tørre dit tøj, bør du være ekstra opmærksom på restfugtigheden.
De fleste vaske-tørremaskiner er efterhånden blevet i stand til at efterlade tøjet med en relativ fin restfugtighed, dog gælder det ikke for alle modeller. Restfugtigheden er vigtig for alle vaskemaskiner, men når du er afhængig af at tørre dit tøj mekanisk, er det særdeles vigtigt, at du nøje tjekker op på tallet.

Vaske- og tørrekapacitet

En anden ting, du skal tage med i dine overvejelser, er maskinens vaske- og tørrekapacitet. Vaskekapaciteten fortæller dig, hvor mange kg tøj du kan forvente at vaske i vaske-tørremaskinen og stadig få et rent resultat.
Hvis I er et par eller en mindre familie, bør I som minimum købe en vaske-tørremaskine, som kan håndtere 6 kg tøj. Bor du alene, er behovet naturligvis mindre, ligesom en større familie skal have en vaske-tørremaskine, der som minimum kan vaske 8 eller 11 kg.
Sammenhængen mellem vaske-tørremaskinens vaskekapacitet og dens tørrekapacitet er desværre ikke ligetil. Det er nemlig typisk sådan, at vaske-tørremaskinen kun kan tørre en mindre del af det nyvaskede tøj ad gangen, hvorfor maskinens specifikation typisk viser to tal. Et der viser, hvor mange kg tøj, den kan vaske, og et mindre tal, der fortæller, hvor mange kg den kan tørre ad gangen. Hvis du fylder vaske-tørremaskinen helt, kan du altså ikke tørre alt tøjet bagefter.

Vaske-tørremaskinens lydniveau

Generelt er lydniveauet ganske fornuftigt hvad angår vaske-tørremaskiner. Der er selvfølgelig forskel på lydniveauet, alt afhængigt af om vaske-tørremaskinen vasker på normal vis eller er i gang med at centrifugere. Men dette parameter er ikke en faktor, som skal afskrække dig fra at købe en vaske-tørremaskine.

Automatisk dosering

Automatisk dosering er en funktion, hvor vaskemaskinen selv automatisk doserer den korrekte mængde vaskemiddel og skyllemiddel til hver vaskecyklus. Denne teknologi bruger sensorer til at bestemme vasketøjets størrelse og type og justerer mængden af vaskemiddel og skyllemiddel herefter.

Vælg den rigtige motor

Hvis du er ude efter en vaske-tørremaskine, der skal holde i mange år, skal du se på, hvilken motor den er udstyret med. En vaske-tørremaskines motor består af en masse forskellige dele, og den gammeldags af slagsen er blandt andet udstyret med to stykker kul. Det er ofte disse kulstykker, som går i stykker, når der sker noget med motoren.
Det er klart, at producenterne af vaske-tørremaskinerne er opmærksomme på de problemer, som motoren med kul har og stadig giver. Derfor kan du også købe en vaske-tørremaskine med en kulfri motor. Her er du sikker på, at motoren holder længere. For det første er det en nyere motor, og for det andet slipper du for det traditionelle problem med kullet.
Du finder den kulfri motor i de dyrere modeller, mens den traditionelle motor typisk findes i de billigere modeller. Valget bør primært træffes ud fra hvor meget, du du skal bruge vaske-tørremaskinen.

Vaske-tørremaskinen og ekstrafunktioner

De fleste vaske-tørremaskiner kan køre en lang række vaskeprogrammer, heriblandt kogevask og finvask. Derudover kan du finde modeller, som har udskudt start - det vil sige, at du kan vælge, hvornår den skal starte. Kig også efter modeller med AquaStop eller AquaSafe, som er din garanti for, at maskinen ikke lukker alt vandet ud, da det kan forårsage vandskader, hvis der sker en fejl med vandforsyningen.
Læs mere...

loading icon

Score
Pris
Testresultater

Score
90
Pris
6.999 kr.
Testresultater
Energiklasse
Årligt energiforbrug
1070 kWh
Årligt vandforbrug
19400 liter
Score
90
Pris
4.999 kr.
Testresultater
Energiklasse
Årligt energiforbrug
1340 kWh
Årligt vandforbrug
23000 liter
Score
90
Pris
12.499 kr.
Testresultater
"Testvinder" - Tænk.dk 12/2017
Energiklasse
Årligt energiforbrug
728 kWh
Årligt vandforbrug
16000 liter
Score
88
Pris
7.749 kr.
Testresultater
Energiklasse
Årligt energiforbrug
1212 kWh
Årligt vandforbrug
19800 liter
Score
86
Pris
3.999 kr.
Testresultater
Energiklasse
Årligt energiforbrug
1224 kWh
Årligt vandforbrug
28000 liter

Vigtigste pointer:

De bedste vaske-tørremaskiner er AEG L7WDB861G, AEG L7WDK161E, AEG L99697HWD, AEG L7WBL962E og LG F4J8FH2W.

Vaske-tørremaskinen er det vaskeapparat som brugerne har flest problemer med. I en spørgeundersøgelse oplevede 22% store problemer med deres vaske-tørremaskine.

Man skelner mellem tre typer af vaskemaskiner:
Frontbetjent vaskemaskine: Scorer i vores test i gennemsnit 98 point.
Topbetjent vaskemaskine: Scorer i vores test i gennemsnit 0 point.
Vaske-tørremaskine: Scorer i vores test i gennemsnit 0 point.

Den gennemsnitlige pris for en vaske-tørremaskine er på 0 kr., hvoraf spændet går fra 0 - 0 kr.
Til sammenligning er gennemsnittet for en frontbetjent vaskemaskine på 6301 kr.

Den gennemsnitlige vaskekapacitet for en vaske-tørremaskine er på 0 kg, hvor kapaciteten varierer fra 0 kg til 0 kg.

Den gennemsnitlige tørrekapacitet for en vaske-tørremaskine er 0 kg, hvoraf tørrekapaciteten varierer fra 0 kg til 0 kg.

Specifikationer for vaske-tørremaskiner

Få et bedre indblik i, hvordan specifikationerne for vaske-tørremaskinerne fordeler sig her. Specifikationerne er baseret på de 0 tilgængelige vaske-tørremaskiner i vores oversigt.

Energiforbrug


Vandforbrug

Vaskekapacitet

Tørrekapacitet

Centrifugeringshastighed

Lydniveau

FAQ

Om vores oversigt af vaske-tørremaskiner

I vores oversigt har 0 vaskemaskiner været med, hvoraf 0 af disse er vaske-tørremaskiner. Hver model er blevet vurderet fra 0-100 ud fra anmeldelser givet af brugerne. Det er dermed ikke os selv, der har testet modellerne - vi har derimod sammenlignet på baggrund af anmeldelser.
Score
Den gennemsnitlige score for vaske-tørremaskinerne i testen, er på 0, hvoraf den model der klarer sig bedst, bliver vurderet til 0 og den model, der klarer sig dårligst, vurderes til 0.
Til sammenligning er den gennemsnitlige score blandt de frontbetjente vaskemaskiner i testen på 90.

Pris
Gennemsnitsprisen for en vaske-tørremaskine er på 0 kr., hvoraf den billigste model har en pris på 0 kr. og det er 0 kr., for den dyreste.
Gennemsnitsprisen for en frontbetjent vaskemaskine er på 6301 kr.

Hvilken vaske-tørremaskine er bedst?

AEG L7WDB861G er vurderet til at være den bedste vaske-tørremaskine på Test-vaskemaskine.dk. Dette er vi kommet frem til på baggrund af forskellige anmeldelser. AEG L7WDK161E kommer på andenpladsen, mens AEG L99697HWD får en tredjeplads.

Vaske-tørremaskiner vs. vaskemaskine + tørretumbler

Skal du vælge en vaske-tørremaskine eller købe en separat vaskemaskine og tørretumbler? Vi ser på fordelene og ulemperne her.

Fordele

  • Pladsbesparende: Den helt åbenlyse fordel er at én maskine kan varetage to maskiners funktion.

Ulemper

  • Højere energiforbrug: Energiforbruget for en vaske-tørremaskine er langt højere end for to separate produkter. Eksempelvis er vaske-tørremaskinen Bosch WVH28540SN's årlige energiforbrug beregnet til 952 kWh ud fra 200 vask. En separat vaskemaskine vil derimod typisk have et energiforbrug på 175 kWh årligt, mens den for en tørretumbler vil ligge på 270 kWh. Tilsammen giver dette altså et forbrug på 445 kWh, som er under halvdelen.
  • Dårligere teknologi: Teknologien inden for vaske-tørremaskiner er ikke lige så udviklet som ved to separate maskiner. Det ses eksempelvis ved, at Bosch WVH28540SN efterlader tøjet med en restfugtighed på 56 %, mens det for en almindelig vaskemaskine blot vil ligge på 44 %. En høj restfugtighed betyder, at tøjet tager længere tid om at tørre. Den dårligere teknologi kommer også til udtryk i en Råd & Röd test fra 2014, hvor de bedste vaske-tørremaskiner kun opnår en score på 58 ud af 100, mens de bedste vaskemaskiner opnår en score på 68.
  • Længere tørringstid: Tørringstiden for en vaske-tørremaskine er længere end hos en separat tumbler.
  • Ikke alt tøjet kan tørres: Har du fyldt vaske-tørremaskinen op til en vask, kan alt ikke tørres efterfølgende. Du skal derfor tage noget af tøjet ud igen (tørremængden må ca. være 3/5 af vaskemængden). Det giver energispild og mere arbejde.

I vores brugerafstemning om de bedste vaskemaskine mærker har 5335 brugere stemt.
Du kan se, hvilket mærke brugerne vurderer til at være bedst i afstemningen.

brugere er enige med dig!!
#1

78%

22%
brugere er enige med dig!!
#2

81%

19%
brugere er enige med dig!!
#3

79%

21%
brugere er enige med dig!!
#4

76%

24%
brugere er enige med dig!!
#5

75%

25%
brugere er enige med dig!!
#6

77%

23%
brugere er enige med dig!!
#7

73%

27%
brugere er enige med dig!!
#8

75%

25%
brugere er enige med dig!!
#9

69%

31%
brugere er enige med dig!!
#10

70%

30%
brugere er enige med dig!!
#11

73%

27%
brugere er enige med dig!!
#12

68%

32%
brugere er enige med dig!!
#13

71%

29%
brugere er enige med dig!!
#14

73%

27%
brugere er enige med dig!!
#15

59%

41%
brugere er enige med dig!!
#16

67%

33%
brugere er enige med dig!!
#17

64%

36%
brugere er enige med dig!!
#18

73%

27%
brugere er enige med dig!!
#19

58%

42%
brugere er enige med dig!!
#20

63%

37%
brugere er enige med dig!!
#21

56%

44%
brugere er enige med dig!!
#22

57%

43%
brugere er enige med dig!!
#23

60%

40%