Bedste topbetjente vaskemaskiner (Februar 2018)

Find de 1 topbetjente vaskemaskiner der får de bedste anmeldelser.

88
#1
Whirlpool TDLR60210
Topbetjent vaskemaskine
✓ 4.5 ud af 5 (42 brugere)
kr 2.199
Se forhandlere »
00
#2
Whirlpool TDLR60230
Topbetjent vaskemaskine
✓ 4.8 ud af 5 (8 brugere)
kr 4.495
Se forhandlere »
00
#3
Brandt BWT6412DS
Topbetjent vaskemaskine
✓ 4.7 ud af 5 (3 brugere)
kr 4.858
Se forhandlere »
00
#4
Whirlpool AWE6100
Topbetjent vaskemaskine
✓ 4.8 ud af 5 (5 brugere)
kr 2.048
Se forhandlere »
loading icon

Bedste tilbud lige nu...

5%
Whirlpool TDLR6...
2.919,-
2.773,-

Vis alle vaskemaskine tilbud

Score 88% 0% 0% 0%
Whirlpool TDLR60210 Whirlpool TDLR60230 Brandt BWT6412DS Whirlpool AWE6100
(4.5)
42 anmeldelser
(4.8)
8 anmeldelser
(4.7)
3 anmeldelser
(4.8)
5 anmeldelser
Pris 2.199 kr 4.495 kr 4.858 kr 2.048 kr
Testresultater
Energiklasse
Årligt energiforbrug 153 kWh 122 kWh 153 kWh 153 kWh
Årligt vandforbrug 8500 liter 8500 liter 8720 liter 9000 liter
Kapacitet 6 kg 6 kg 6 kg 6 kg
Centrifugeringsevne
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
Centrifugerings-hastighed 1200 omdr./min. 1200 omdr./min. 1200 omdr./min. 1000 omdr./min.
Restfugtighed 53 % 44% 53% 62%
Motortype Traditionel Traditionel Traditionel Traditionel
Lydniveau, vask 59 dB 51 dB 58 dB 59 dB
Lydniveau, centrifugering 79 dB 72 dB 77 dB 75 dB

Valg af topbetjent vaskemaskine

Vigtigste pointer:

De bedste topbetjente vaskemaskiner på markedet er Whirlpool TDLR60210, Whirlpool TDLR60230 og Brandt BWT6412DS ifølge vores test af topbetjente vaskemaskiner.

Det gennemsnitlige årlige energiforbrug for en topbetjent vaskemaskine er på 153 kWh, mens det for en frontbetjent vaskemaskine er på 153 kWh.

Den gennemsnitlige pris for en topbetjent vaskemaskine er på 2199 kr., mens den gennemsnitlige pris for en frontbetjent model er på 5074 kr.

Den gennemsnitlige kapacitet for en topbetjent model er på 6 kg., mens det for en frontbetjent model er 7 kg.

Valg af vaskemaskine type

Type

Frontbetjent vaskemaskine

Topbetjent vaskemaskine

Vaske-tørremaskine

Frontbetjent vaskemaskineTopbetjent vaskemaskineVaske-tørremaskine

Gns. score888886
Antal i testen6317
Gns. pris5074 kr.2199 kr.5968 kr.
Gns. årligt energiforbrug153 kWh153 kWhUkendt
Gns. årligt vandforbrug9842 liter8500 literUkendt
Gns. kapacitet7 kg6 kg10 kg
Gns. centrifugeringshastighed1440 omdrej./min1200 omdrej./min1500 omdrej./min
Gns. lydniveau, vask52 dB59 dB54 dB
Gns. lydniveau, centrifugering75 dB79 dB76 dB

Hvilken topbetjent vaskemaskine er bedst?

Hos Test-vaskemaskine.dk har vi set på testresultater og anmeldelser af vaskemaskinerne på det danske marked og er på denne baggrund kommet frem til, hvilke der er bedst. Blandt både topbetjent- og frontbetjente vaskemaskiner er vi kommet frem til AEG L7FBM862E som det bedste valg. Hvis man kun kigger på topbetjente modeller, har vi vurderet Whirlpool TDLR60210 som værende den bedste i vores test.

Hvilken energieffektiv topbetjent vaskemaskine er bedst?

Hos Test-vaskmaskine.dk er vi kommet frem til Whirlpool TDLR60210 som det bedste valg af energieffektiv topbetjent vaskemaskine.
Maskinen er i energiklasse A+++, som er det bedste på markedet.

Valg af topbetjent vaskemaskine

Der kan være flere forskellige grunde til, at du er på udkig efter en topbetjent vaskemaskine. Den topbetjente vaskemaskine er eksempelvis meget praktisk anvendelig, hvis du bor i en lejlighed, hvor det kan knibe med pladsen på badeværelset. Den topbetjente vaskemaskine er nemlig smallere end ordinære vaskemaskiner og har heller ikke en låge foran, der skal være plads til at åbne og lukke i.

 

Den topbetjente vaskemaskine er desuden lettere at fylde tøj i, hvis du af en eller anden grund har problemer med at bukke dig ned. Derfor egner den sig også godt til ældre mennesker, som med langt større snilde kan fylde maskinen op uden at skulle sidde på en taburet eller lignende for at putte vasketøj i vaskemaskinen.
 
Energimærkningen er vigtig
Når du skal købe en topbetjent vaskemaskine, er energimærkningen en faktor, som producenterne går meget op i at synliggøre. Det hænger sammen med, at netop det parameter fortæller dig noget om, hvor mange penge du skal bruge årligt på strøm og vand - og det giver dig oplysninger om den enkelte topbetjente vaskemaskines miljøvenlighed.

 

Hvis du gerne vil spare penge og handle miljørigtigt, skal du anskaffe dig en topbetjent vaskemaskine, som er energimærket A+++ eller A++. Med disse energiklasser er du sikker på at spare penge, og du udsætter ikke miljøet for større belastning, end tilfældet allerede er.
 
Hvad er restfugtighed - og hvorfor er det vigtigt?
Når du vasker dit tøj i en topbetjent vaskemaskine, kan du meget enkelt dele vasken op i to dele. Der er en vaske-del, hvor dit tøj vaskes rent, og til slut centrifugerer den topbetjente vaskemaskine dit tøj med henblik på at få så meget vand som muligt ud af tøjet.

 

Restfugtigheden angiver, hvor vådt - eller tørt - dit tøj er, når den topbetjente vaskemaskine er færdig med at centrifugere. Restfugtigheden angives i procent og vil i de allerfleste tilfælde ligge mellem 43 % og 62 %. Jo lavere restfugtigheden er, jo hurtigere kan du få tøjet tørt. Det er specielt vigtigt, hvis du tørrer tøjet indenfor, hvor fugtigheden fra vådt tøj er dårligt for indeklimaet.
 
Vaskekapaciteten er mindre i en topbetjent vaskemaskine
En topbetjent vaskemaskine er normalt en del smallere end en almindelig vaskemaskine, hvilket spiller en rolle for, hvor stor dens vaskekapacitet er. Derudover er maskinen i det hele taget designet anderledes, og det spiller også en rolle for, hvor meget tøj du kan putte i den.

 

En topbetjent vaskemaskine har typisk en kapacitet på omkring 6-7 kilo, og det betyder, at du kommer til at mangle plads til alt dit vasketøj, hvis din familie består af mere end to personer. Men en vaskemaskine af denne type egner sig fortrinligt til parret eller den enlige med et begrænset behov for at vaske tøj.
 
Hvor meget larmer en topbetjent vaskemaskine?
Det er meget normalt at anskaffe sig en topbetjent vaskemaskine, hvis man bor i en lejlighed, da den ikke optager ret meget plads. På den måde kan det faktisk lykkes dig at få en vaskemaskine installeret på selv et mindre badeværelse.

 

Da denne type af vaskemaskine som sagt oftest findes i lejligheder, er det også vigtigt, at du er opmærksom på, hvor meget den larmer. Du har ikke mulighed for at gemme den væk, men er nødt til at lægge øre til både vask og centrifugering. Det skal i den forbindelse siges, at den topbetjente vaskemaskine har et fornuftigt lydniveau.
 
Traditionel eller kulfri motor
En anden ting, du skal tænke over, når du gerne vil anskaffe dig en topbetjent vaskemaskine, er, hvilken motor vaskemaskinen leveres med. Her kan du vælge mellem den traditionelle motor, som blandt mange andre komponenter er udstyret med to stykker kul. Disse kulstykker er desværre ofte grunden til, at motoren går i stykker, og derfor finder du dem ofte i de billige modeller.

 

I de dyrere modeller er motoren kulfri. Udover at du slipper for problemer med, at kulstykkerne slides og ødelægges, er den kulfri motor også i stand til at levere en mere lydsvag og stabil vask. Det vil du for eksempel opleve, når du hører den topbetjente vaskemaskine centrifugere.
 
Hvilke programmer og ekstrafunktioner har en topbetjent vaskemaskine?
En topbetjent vaskemaskine kan vaske de samme gængse programmer som en almindelig vaskemaskine. Om det er en kogevask eller en kulørtvask, klarer den det. Derudover har mange af disse vaskemaskiner en funktion, hvor du kan udskyde start. På den måde bestemmer du selv, hvornår den skal gå i gang. Det er en praktisk og smart anordning.

 

De lidt mere kostbare modeller kan også have en dampfunktion, som blot bruges til at opfriske dit tøj uden at vaske det. Hvis tøjet blot er let brugt, er det en god måde at spare på forbruget af vand og strøm.

 

Ligeledes er de normalt sikret med AquaStop eller et lignende system for at sikre mod oversvømmelse, hvis der skulle opstå et uheld med vandforsyningen. Det er meget vigtigt, hvis du bor i etagebyggeri, hvor vandet ellers kan trænge ned til underboen.

Topbetjent eller frontbetjent vaskemaskine?

Hvilke forskelle er der på en topbetjent- og en frontbetjent vaskemaskine og, hvorfor skal du vælge den ene fremfor den anden? Vi gennemgår nogen af fordelene ved den ene type fremfor den anden type her.

 • Betjening: Den primære forskel på en topbetjent- og en frontbetjent vaskemaskine, er måden hvorved tøjet lægges ind i maskinen. Hos en topbetjent gøres for for oven, mens det ved en frontbetjent gøres fra fronten (hvilket navnene antyder). En frontbetjent maskine er derfor bredere (ca. 600 mm.), mens bredden er på ca. 400 mm. hos en topbetjent vaskemaskine. Til gengæld er en topbetjent model typisk højere (ca. 900 mm i højden) mens højden er på 850 mm for en frontbetjent model. Hvis man har lille plads til sin vaskemaskine vil en topbejent model typisk være at foretrække, da den fylder mindre.
 • Kapacitet: For en frontbetjent vaskemaskine er kapaciteten typisk på 7-8 kg (kan fås større eller mindre), mens den for en ligger på 5-6 kg. Derved er de topbetjente modeller bedst egnet til hjem med få personer.
 • Energiklasse: Energiforbruget er typisk en anelse større for topbetjente vaskemaskiner end for frontbetjente, hvis man tager kapacitet i betragtning. Mens langt de fleste frontbetjente modeller er i energiklasse A+++, er topbetjente typisk i energiklasse A+. Dog er forskellen i energiforbruget for disse to energiklasser ikke særlig stort.
 • Pris: Når det kommer til prisen, så er topbetjente vaskemaskiner langt billigere og kan typisk fås for 2.000 - 4.000 kr, mens almindelige vaskemaskiner typisk koster 5000 - 8000 kr (afhængig af mærke og model).
 • Centrifugeringshastighed: For en almindelig vaskemaskine ligger centrifugeringshastigheden på 1400 - 1600 omdrejninger i minuttet, mens den for en topbetjent model "kun" ligger på omkring 800 - 1200 omdrejninger i minuttet. Det har indflydelse på, hvor tørt tøjet er efter vask - og grundet den lave omdrejningshastighed for topbetjente vaskemaskiner, vil tøjet altså have en højere restfugtighed efter vask - og derved tage længere tid om at tørre.
 • Funktionalitet: Generelt kan du forvente mindre funktionalitet hos en topbetjent vaskemaskine.
 • Låger: En frontbetjent model, er kun udstyret med én låge og det er på fronten, mens en topbejtent model har to; en tromlelåge og en yderlåge.
 • Motortype: Langt de fleste topbetjente vaskemaskiner er udstyret med en traditionel motor, men mange frontbetjente modeller har en kulfri motor. Typisk er en kulfri motor bedre, da den er mindre larmende, holder længere og kræver mindre vedligeholdelse.
 • Alternativer: Hvis man ønsker at spare på pladsen vil en vaske-tørremaskine måske være det bedste valg for nogen, hvilket altså er en kombination af en tørretumbler og en vaskemaskine. Derved får man to maskiner i én.
 • Producenter af topbetjente vaskemaskiner

  Langt de fleste vaskemaskiner på markedet, betjentes ved fronten og ikke særlig mange af de store mærker beskæftiger sig med topbetjente modeller. Et mærke såsom Miele har eksempelvis slet ikke nogen topbetjente vaskemaskiner på markedet. Den producent der har flest modeller på markedet i Danmark, er sandsynligvis Whirlpool, der er kendt for at fremstille hvidevarer i den lavere prisklasse.

  Anbefaler du en topbetjent vaskemaskine?

  Hvis du har erfaringer med en topbetjent vaskemaskine, enten, fordi du anbefaler den eller har været utilfreds med den, må du meget gerne fortælle nærmere! Du kan fortælle om dine erfaringer i kommentarfeltet her på siden og derved hjælpe andre på vej i deres valg af vaskemaskine.